Nový rok


Začal nový rok a pro nás každodenní život, asi jako pro většinu z vás. Až na ten koronavirus, který nad námi stále poletuje. Naší komunitě se Bohu díky vyhýbá. Ale víme o nemocných lidech, i z našich rodin, mezi blízkými i vzdálenými. Modlíme se za ně, a také za všechny ty, kteří se o ně starají, často beze spánku a do vyčerpání sil, za všechny ty neznámé svaté. 

Dostaly jsme objednávku na výrobu tkaných štol, které vyrábí sestra Jacka na našem malém tkacím stavu. Sestra Jacka vyrábí krásné vzory (viz naše webové stránky, titul ornáty v menu). Dostaly jsme krmítko na ptáčky, které chce sestra Jacka zavěsit na hřbitov na strom, který je naproti hrobu naší Josefky. Měla totiž moc ráda ptáčky. Je to skvělý nápad.
Jedna sestra  peče úžasné houstičky a chleba, také skvěle vaří.  Začala dělat luštěninové saláty a výborné přílohy, jako např. pohanku, jáhly, kroupy apod. To jsme u nás dosud neměly.
Sestra Pavla se stará o výzdobu kaple. Má na to ohromný talent a vytváří krásné  kytice. Také vyrábí svíčky na náš oltář a dárkové svíčky, které naše sestry zdobí sušenými květinami.

A všechny společně se snažíme žít podle evangelia a být v této těžké době svědky naděje. Nerozumíme tomu, proč nás teď tak týrá Covid, proč toho někteří lidé zneužívají ve svůj prospěch, proč je ve světě stále tolik násilí a krutostí. Ale jedno víme - když Bůh dopustí nějaké zlo, je to jen a jen proto, aby ho obrátil v dobro pro každého z nás. Bůh je ve své podstatě absolutně dobrý, v Něm žádné zlo není. Zlo je na světě proto, že Bůh dal člověku svobodnou vůli, aby volil mezi zlem a dobrem. A člověk, který si zvolí zlo způsobí, že se ono dál šíří do světa. My křesťané máme volit dobro. Otázka je, jestli to děláme. Ale jestli po dobru toužíme, a přitom ztrácíme sílu, Bůh nám pomůže. Svěřme tedy své životy do Jeho milované náruče a budeme šťastní. Věřte mi, že vím, co říkám.














Populární příspěvky z tohoto blogu

Vytmelení archy

desky na ikony

Marnost nad marnost?